Menu

Drink ik genoeg?

Categories

Drink ik genoeg?

Water drinken, we weten bijna allemaal wel dat het goed voor ons is. Maar waarom nou precies en waarom 2 liter?

Laten we beginnen met het feit dat ons lichaam doormiddel van zweten gemiddeld zo’n 2 á 3 liter vocht verliest. En door sporten kan het zelfs nog meer zijn. En dit moet je natuurlijk weer aanvullen om de juiste vochtbalans te hebben.
Oké, maar waarom is het nou zo goed om een juiste vochtbalans te hebben?
Allereerst is het belangrijk voor een goede stofwisseling. Vocht is verantwoordelijk voor transport van voedingsstoffen naar de cellen en de afscheiding van afvalstoffen. Verder regelt het bijvoorbeeld je temperatuur, denk bijvoorbeeld aan zweten wanneer je het warm hebt.
Maar wat gebeurt er dan als je te weinig vocht binnenkrijgt?
Je lichaam is afhankelijk van water. Als je te weinig drinkt, dan is het 1e gevolg dat je gaat uitdrogen. Je krijgt bijvoorbeeld een droge mond en/of lippen, hoofdpijn en natuurlijk dorst.
Omdat het lichaam niet meer genoeg vocht binnenkrijgt, kan het niet meer goed functioneren. Het lukt niet meer voldoende om de afvalstoffen af te voeren, de voedingsstoffen naar de cellen te brengen etc. en dit zorgt voor gevolgen.
Wanneer je een gezonde leefstijl hanteert met veel voedingsvezels is het van belang dat daarbij goed gedronken wordt. Vezels hebben vocht nodig om hun werk te kunnen doen, ze zorgen bijvoorbeeld voor een goede stoelgang. Je kunt dus wel bedenken wat er gebeurd wanneer je hierbij niet goed drinkt.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!