Menu

Eiwitshakes

Categories

Eiwitshakes

Whey eiwit shakes, je ziet steeds meer mensen ze nuttigen. Maar waarom eigenlijk? En waar bestaat het nou eigenlijk uit?

Laten we beginnen bij het begin. Ons lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om te kunnen verbranden. Een soort motor dus. Nu zijn er drie grote macronutriënten: de koolhydraten, de vetten en eiwitten. En laat nou net dat laatste een bouwstof voor de spieren zijn. Wanneer je traint maak je kleine beschadigingen in je spieren. Deze moeten worden hersteld door middel van eiwitten, ook wel proteïne genoemd. Zo wordt de spier sterker en beter belastbaar.

Wanneer je niet voldoende eiwitten eet en wel veel sport, zal je merken dat je spierpijn langer kan aanhouden dan verwacht. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de intensiteit van de training. De aanbevolen dagelijkse inname van eiwit voor gezonde volwassenen is 0,75 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Wanneer je regelmatig sport ( vanaf 2x per week) wordt aangeraden om ongeveer 1,4 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen. Duursporters moeten iets minder en krachtsporters moeten iets meer innemen. Ook is het belangrijk om na een training vrijwel meteen genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen om zo je lichaam zo snel mogelijk te laten herstellen. De meeste mensen kunnen niet direct na de training een maaltijd maken. Dus deze kant-en-klare eiwit shakes zijn echt op dat moment het beste alternatief voor een goede maaltijd.

Ook is een eiwitshare ideaal voor na het slapen een goed idee, je lichaam zit dan namelijk nog in katabole fase (spier afbrekende fase). Dit betekend dat je lichaam z’n energie put uit reserves en je reserves zijn je vet- en spierweefsel. En gezien glycogeen uit spiermassa makkelijker te verbranden is, zal je langzaam spiermassa verliezen.

Maar waaruit bestaat zo’n eiwit shake nou eigenlijk uit?

Wei eiwit (ook wel whey) is een bijproduct van de kaasproductie. Het bevat nog ongeveer de helft van de oorspronkelijk aanwezige melksuikers (lactose) en daarnaast eiwitten, vitaminen, mineralen. Door al het vocht eraan te onttrekken ontstaat weipoeder. Het is een eiwit die snel door het lichaam wordt geabsorbeerd er is daarom uitermate geschikt voor na een training. Het herstel begint namelijk vrijwel onmiddellijk.

Ben je enthousiast geworden van deze post? Kom langs bij ons in de boutique om je verder te laten informeren en zo’n lekkere pot te kopen. Of kijk op onze site https://www.premiumfitness.nl/shop/

 

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!