Menu

Overeten voorkomen

Categories

Overeten voorkomen

We kennen het allemaal denk ik wel, er staat een heerlijke brunch, barbecue of sushi date gepland, ontzettend lekker en leuk, maar vaak eten we toch meer dan we zouden willen. Ook zijn er mensen die standaard teveel eten, ‘Ik moet toch lekker vol zitten’ hoor ik dan. Maar hoe voorkom je nou dat je naderhand met buikpijn op de bank ligt.

Uit onderzoek blijkt nu dat het eten van bitter voedsel je kan helpen dit overvolle gevoel te voorkomen. Maar hoe zit dat dan? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten van bitter voedsel de entero-endocriene cellen stimuleren. Deze cellen bevinden zich in de wand van je maag-darmstelsel en zorgen voor het scheiden van hormonen. Stimulering van deze cellen beïnvloedt je honger-en verzadigingsgevoel, en dat heeft weer tot gevolg dat je aan het einde van een maaltijd minder calorieën hebt binnengekregen. Dit omdat als je bitter voedsel binnenkrijgt sneller verzadigd zal zijn, waardoor de kans groot is dat je minder zult eten. Het zorgt er tevens voor dat je lichaam beter in staat is om koolhydraten te verwerken.

Het welbekende paasontbijt/brunch staat weer voor de deur en daarom hebben we een aantal tips om overeten te voorkomen op een rijtje gezet.

 

1. Eet vanaf een klein bord en gebruik kleiner bestek
2. Drink een groot glas water voor je met eten begint
3. Leer om aandacht te besten aan je hongersignaal en stop met eten als je voldaan bent.
4. Onthoud dat het ongeveer 20 minuten duurt voordat je maag het verzadigings seintje naar je brein stuurt. Eet dus niet te snel. 

 

 

 

 

 

 

 

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!