Menu

Weg met die spierpijn!

Categories

Weg met die spierpijn!

 

Je kent het wel, je hebt je spieren met de laatste training zwaarder aangepakt of op een andere manier belast dan ze gewend zijn, en dat laten ze je merken ook. Omdat zulke spierpijn pas uren tot een dag na de training optreedt, wordt dit ook wel ‘verlate spierpijn’ genoemd. Spierpijn ontstaat tijdens de training, er ontstaan kleine beschadigingen in de spieren die je traint.
Veel mensen denken dat je pas goed getraind hebt als je de volgende dag spierpijn hebt. Toch is spierpijn, en dus spierschade die aanvoelt als spierpijn, niet noodzakelijk voor spieropbouw.

Uit verschillende studies is gebleken dat actief herstel, in de vorm van cardio goed is voor het herstel. Kier er dan voor een beweging op een lage intensiteit zoals wandelen, zwemmen, fietsen.
Verder is het belangrijk dat je na je training een goede cooling-down doet, opdat de spieren niet al te abrupt tot rust komen en het lichaam niet te snel afkoelt. Rek en strek goed, en eet voldoende eiwitten zodat je lichaam voldoende bouwstoffen heeft om je spieren te laten herstellen. En als je het écht even niet meer trekt is er natuurlijk ook nog de spier & gewrichtsgel die tijdelijke verlichting kan geven.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!